Grøn salon, hvad er det?:

Mit navn er Maria Snickars og jeg har haft min grønne frisørsalon “Marias Paradis” siden 2004. I 2006 blev jeg, som en af de første frisører i Danmark, certificeret Grøn Salon.

Vi var ikke så mange grønne frisører den gang i 2004, men vi havde alle sammen den samme motivation; vi ville ikke længere være syge, eller være i risikogruppen for at blive syge af at gøre det vi var bedst til, det vi var uddannede til: At arbejde som frisører.

Vores vision og drivkraft var at skabe et arbejdsmiljø hvor vi undgik at blive syge af produkterne, samt at beskytte vores kunder så godt vi kunne fra de mest kræftfremkaldende, allergene og luftvejsforstyrrende stoffer, men hvor vi stadigvæk var kreative, innovative, inspirerende hårkunstnere.

Og vi må virkelig sige at vi har opnået det vi stræbte efter! Ingen af de grønne frisører jeg kender har længere problemer med deres helbred som før de blev grønne. Selv frisører med kraftig allergi har også kunnet genoptage deres elskede erhverv, selv om deres læge havde sagt til dem at det var umuligt.

Grøn Salon betyder for mig altid at vælge det sundeste alternativ, og naturligvis altid følge de regler der er for Grøn Salon.

Er du i tvivl om det er en certificeret Grøn Salon du træder ind i, så spørg efter det nyeste diplom. Som certificeret Grøn Salon får man et nyt diplom hvert år, og diplomet skal være synligt i salonen.

Diplom for 2015:

For mig er det altid at vælge de sundeste produkter en hjertesag, og derfor har jeg også, ved siden af arbejdet i min salon, været med i et nordisk EU-projekt i 2012-2014, hvor vi har udarbejdet en undervisningsmodel som vi kan bruge i frisørsalonerne, så at frisørerne holder længere i faget, og så at kunderne kan føle sig trygge.

I efteråret 2015 kommer jeg til at deltage i endnu et nordisk EU-projekt, som kommer til at løbe frem til 2018. Målet er at udarbejde en model til at vejlede frisørskolernes undervisere i at lære de frisørstuderende hvordan de bedst passer på sig selv og deres kunder.

 

Krav til grøn salon:

  1. Den daglige leder har viden om kemi og sundhed ved produkter.

Salonens daglige leder har deltaget Grøn Salon kursus om kemi, arbejdsmiljø og sundhed i frisørfaget

  1. Salonens ejer/daglige leder og ansatte har den 4-årige frisør uddannelse

Dette gælder dog ikke for elever.

  1. Ingen produkter i salonen indeholder kemiske stoffer, som er opstillet på Grøn Salons forbudt liste

Dette omfatter også produkter til videresalg. Produkter med stoffer på Grøn Salons forbudt liste skal være udfaset, inden salonen kan blive certificeret Grøn Salon

  1. Salonen er særligt opmærksom på allergi og overfølsomhed

Inden en behandling spørges kunden om han/hun er overfølsom over for bestemte stoffer. Ved allergiske reaktioner opfordres kunden til at indberette det hos egen læge.

  1. Afblegning af hår må ikke komme i kontakt med hovedbunden
  2. Der gøres rent med miljømærkede rengøringsmidler
  3. Hvis der sker servering i salonen, skal varerne være økologiske
  4. Den daglige leder/ejer skal instruere personalet i betydningen af Grøn Salon og udlevere Grøn Salon folderen til personalet

 

Læs mere på:

groen_butik_logo

 

 

 

 

 

002

003

004

005

006

007

008

009

001